Friday, 8 June 2012

Gelombang UAI di Masjid Biru....

Assalamuaikum wbt dan salam 1 blog semua.. eyhh nak jugak kan? gediks je..



Masjid Biru ?? Tak tau kenapa CikUna gelar dia Masjid Biru... Mungkin sebab kubah dia biru kot.. hehe Tapi CikUna suka datang & singgah Masjid Biru ni especially weekdays sebab perjalanan pulang kerumah pasti akan melewati waktu Maghrib jadi Masjid Biru ni la yang CikUna suka sangat singgah.. Masjid ni banyak 'kenangan' bagi CikUna.. hehe

Sebenarnya dah lama nak update entry ni. Dah berhabuk dah dalam draf list tu tapi ntah le... CikUna minta ampun ya pada yang selalu jenguk blog CikUna nie... 

Berbalik pada tajuk entry, disini CikUna nak ucapkan terima kasih sangat pada Kak Ujie sebab 1st CikUna dapat tahu ada Ceramah UAI ni dari blog beliau.. Even selalu singgah Masjid Biru ni pun CikUna tak terperasan pula iklan2 yang ditampal di notis board. Memang seronok dengar ceramah UAI ni.. tak mengantuk langsung.. Betapa 'famous'nya UAI ni sampaikan parking pun tak ada tempat.. Sepanjang jalan hingga ke Tasik Shah Alam orang ramai memakirkan kereta.. haha termasuk CikUna.. Penat jalan jauh tu.. Tapi rugi pada siapa yang tak datang sebab serious terbaik !! Ada satu part Q&A session, UAI jawab soalan seorang suami orang ni " kenapa perempuan (wife dia) preggy, suka berperangai pelik dari time tak preggy " Jawapan UAI simple tapi kelakar habis " sebab dalam tubuh wanita mengandung terdapat satu lagi roh iaitu anak dalam kandungan. Sebab tu kadang2 wanita mengandung nie suka berperangai pelik & mengidam macam2.." kata UAI lagi, " kalau tak nak isteri tu berperangai pelik, jangan buat dia mengandung la..." haha.. time tu satu masjid gelak2... ermmm...

Pemandangan dari kawasan air pancut. kat kawasan ni semua penuh dengan gerai2 saje..

Jari2 Comel menaip ~ Minta maaf pada semua kenalan tak kira kenalan blogger, sekolah, university, kerja dan sebagainya... 
Terasa nak mengarang cerpen macam penulis cerpen otai kat blog tu tapi asal idea datang je, ada problem lain muncul...ermmm sabar je la..

13 comments:

Iffah Afeefah said...

xpe take ur time
cerpen ni pakse2 jadi lain lak
UAI mmg best sokmo

Hanis MY said...

Menarik la ceramah ni una nnti share la lg k... Take care my dear hugs!

Tukang Karut said...

tak pernah masuk lagi uia...

Papa Mifz said...

pernah beberapa kali sembahyang kat masjid tuh...cantek masjid nyer...

kiera'sakura said...

sama la segar je klu dgar ceramah and yg penting apa yg disampaikan masuk dlm pala kite....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

UIA ni mmg pames khen
x pernah org x penuh dia dia buat ceramah @.@

Ujie said...

akak tengok secara live streaming masa tu, mmg lawak jwpn yg perangai isteri hamil tu..^__^

Azlan Strider said...

tak sempat nak tengok UAI secara live lagi tapi tgk kat youtube ngan video mmg best ustaz nie..hehehe

Regards,
-Strider-

semutsengal said...

hmm


aku suka usha ceramah dia dekat utube je.

L said...

Uai mmg terbaik..=D

jom layan kejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

Woofer Storm said...

cantik masjid ni..

Leeya Hezlin said...

cantik masjid tu..
ada juga beberapa kali tengok UAI bagi ceramah..best.. :)

Telor Power said...

nanti cerpen dah siap cepat2 bagi tau linknya di blog saya ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...