Saturday, 29 September 2012

Setelah Lama Menghilang... Dimana CikUna ???

Yuuhhoooo... uhuk2.. lama dah rasanye tak terjah2 rumah kawan2.. Ampun maaf dipinta ya.. InsyaALLAH kalau tiada aral CikUna akan tinggalkan jejak juge nanti...

Huh..membebel sudah... just nak berkata2 didalam blog yang susah sangat ke untuk kita saling memaafi & berlaku jujur ??? CikUna tak rasa 2 perkara tu amat membebankan umat Rasulullah S.A.W kan ??

******

Haih, tajuk tak beringat... macam ada orang yang nak ingat pada CikUna ni... hehe... Anyway memang dah lama tak menulis blog apatah lagi selepas bertukar kerja baru ni... Bertukar kerja baru ?? hehe.. Alhamdulillah pada 3 September 2012 CikUna telah mendapat kerja tetap yang diimpikan...Alhamdulillah Syukur... Akhirnya rezeki CikUna sampai jua.. Actually CikUna pun tak ingat bila masa apply.. dan dah lama pun ianya berlalu... tapi rezeki ALLAH kan, DIA kurniakan pekerjaan tetap yang memang terjamin dimasa hadapan insyaALLAH.. Ni nak share pengalaman time interview yang dah lama dizaman purba kala dahulu.

Tak sangka pun dapat sebab time interview CikUna selamba je.. Siap menjadi bahan usikan tuan2 serta puan penginterview ( sekarang ni diorang tu bos CikUna dah..=) )... Bila ditanya CikUna sanggup tak untuk jika ditempatkan di  cawangan Sabah / Sarawak ?? Tak tahu la macamana boleh spontan mulut ni menjawab 'InsyaALLAH i'm willing to be there as long as still single ' habis bergelak ketawa 3 orang interviewer tu.. CikUna tak rasa pun benda tu kelakar tapi maybe terlawak kut pada diorang. Siap usik lagi mana tahu jumpa jodoh orang sana... Mulut tersenyum jugelah tapi dalam hatiKU berkata2 ' untunglah jadi orang yang single tapi tak available nie haha'. Nasib CikUna ni dah tak berperasaan dek kerana penangan masa sajian dizaman silam ni... Dan inilah interview pertama dan terakhir CikUna yang masuk beramai sekaligus.. Rasa seperti nak ke exam MUET tau.. hehe.. Dan inilah juga interview pertama dan terakhir CikUna yang interviewer tak tanya pun tentang company mereka tetapi meminta pendapat ' Kenapa Generasi Y suka bertukar-tukar pekerjaan ?' haaaa... apa lagi, jawab jangan tak jawab.. yang penting jujur dan berfikir sebelum menjawab soalan... Apa yang penting Ikhtiar/Usaha + Doa + Tawakal = InsyaALLAH kejayaan... Apa pun jangan lupa mohon restu serta doa dari Ibu dan Bapa kita...



Disinilah Destinasi BAru CikUna...


Telek~ Belek~CikUna :: InsyaALLAH next entry, CikUna akan share sedikit sebanyak tentang ilmu yang CikUna dapat disini untuk masa depan semua...
:: Thanks kak ujie sebab masih sudi menjenguk rumah usang nie... hehe

3 comments:

Iffah Afeefah said...

tahniah una

akhirnye muncul juga

lame jugak una menghilangkan diri

Azlan Strider said...

patut laa lama menghilang..actually lan pun busy gak lately..dpt update time free jer..anyway, welcome back..hehehe

Regards,
-Strider-

kiera'sakura said...

Alhamdulilah dapat dah keja kan.. mesti senyum smpi tlinga hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...