Sunday, 6 May 2012

Pesta Buku di PWTC Kuala Lumpur

Salam hari ahad semua... semalaman CikUna mencari mood menaip.. lalala =P

Hari ni nak share pengalaman CikUna time bersesak sakan, berhimpit kapit, berhempas keringat.. heh apakah yang cuba dikarutkan nie.. haish..

hurm.. ramai orang dah tau tentang pesta buku di PWTC Kuala Lumpur ni kan. Yela almost every year event ni diadakan and seiingat CikUna last pergi dengan my Loving Bapa time tu CikUna form5 ha3.. naik motor berdua nak elak jam punya pasal sanggup berdating berdua beranak je tinggal ibu hehe.. tu pun semata2 nak cari buku untuk SPM katanya.. thanks bapa.. sayang bapa.. muah2!!

Tu dulu la kisah berapa tahun dulu, now CikUna g dengan member2 for the 1st time on 1st May 2012 and 2nd time on 5th May 2012 with my kakak & Hazem, adik & her friend.. memang serious penat + lenguh.. semua la..1st pergi hari tu je CikUna dah dapat sebijik novel yang memang dah lama nak beli wat koleksi peribadi~ Kasyah Lagenda Berakhir- saga 3 ( saga 1&2 dah lama ada )  and Doktor Umum~ memoir Tun Dr Mahathir Mohamad~( saje gatal nak beli versi BM coz CikUna dah pun ada versi BI punya hadiah birthday Una ke.... ) yang semuanya boleh didapati di booth MPH.. semuanya ada discount 10%.. lalala suka sangat.. yang pasti malam tu CikUna terus demam & esoknya MC tak menahan sakit badan segala..wuuuu

sorry pic tak clear coz CikUna belasah snap je nie... lalala

2nd time pergi tu CikUna tak membeli apa pun coz sibuk melayan si baby Rayyan Hazem.. yang paling seronok tu bila CikUna gediks menyibuk masuk ke booth karangkraf yang tetiba ada pertandingan & dapat gift.. al kisah CikUna g situ sambil medukung Rayyan, then time tu ada pertandingan kendong anak menggunakan kain penggendong yang disediakan penganjur majalah Pa&Ma, apa lagi berlakon la jadi Mama real si Rayyan nie then dapat la gift dari diorang~ Kain penggendong yang tak silap berharga RM169 di pasaran.. suka my sister bila CikUna bagi tu.. hehe tapi tak sempat nak snap gambar benda alah tu dan sila nantikan gambar kami dikeluaran majalah Pa&Ma keluaran June nanti eh eceh promote hehe..then CikUna & adik ada join contest model tudung lalala.. adik le jadi model & CikUna la pereka fesyen tudung yang tak bertauliah tu.. so, dapat la kami gift tudung dari penganjur~ Tudung People~ pic kami yang ni boleh di lihat dikeluaran majalah DARA keluaran June juge.. lalala

ianya selendang panjang yang CikUna pun tak berapa Pro nak pakai..hehe


Tilik~Belek~CikUna :- kalau nak pergi ketempat sesak macam nie dinasihatkan jangan bawa anak kecil & awasi segala barang berharga anda okey.. (^.^*)//

12 comments:

Iffah Afeefah said...

g hari sabtu

ramai gile mahluk

Tukang Karut said...

oooo... versi BM dah ada dah ek... kena beli ni...

Woofer Storm said...

asalkan ada duit,semua boleh beli time pesta buku tu..murah,blh jimat..

Cik Saila said...

saya pun beli doktor umum :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sure kawaii u gendong rayyan tue....ai loikee nama rayyan ni sebab selalu ensem ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sure kawaii u gendong rayyan tue....ai loikee nama rayyan ni sebab selalu ensem ngeeee

Hanis MY said...

weee i like i likee... berbakat rupanya una ni... alaaa akak mana leh beli majalalah, nanti snap page tu letak kt blog k nk tgkkk, apapun omedetou gojes!

kiera'sakura said...

haish jauh sgt nk pegi..huhuhu

Telor Power said...

:) pesta buku eh... untung org yang duduk di bandar

Woofer Storm said...

slmt mlm..

Hanamiko Sakura said...

biar betik masuk majalah @_@
tak mau!!! hahaha

Azlan Strider said...

owh..ade pesta buku ek..aritu ade dengar2 pasal pesta buku..tau2 dah lepas..hehehe

Regards,
-Strider-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...