Tuesday, 6 March 2012

3 Serangkai....

Apa  yang u all semua faham tentang 3 serangkai nie ?? Apa yang dok berpinar2 di atas kepala kalian ?? 3 serangkai cukup sinonim dengan penyakit bukan ?? Entry ni tak berkaitan langsung dengan apa2 yang boleh mendatangkan syak wasangka okey..

Kalau seseorang itu ditimpa penyakit Kencing Manis + Darah Tinggi + Jantung = 3 Serangkai Serious tu la kan.. Harus la.. harus apa ?? Jaga kesihatan dengan sewajarnye hokey ?? Nak2 kepada sesiapa yang mempunyai nasab keturunan yang ada 3 serangkai ini.. huhu macam bapa cikuna yang ada Kencing Manis @ dikenali sebagai Diabeties Meletus.. Nak2 bila beliau dah semakin berumur nie.. kene take care my dear bapa.. LOVE U BAPA... eleh u all pun mesti sayang father u all juga kan ? kan ? Chill.. sama2 la kita menyayangi.. So, tiada istilah jelous menjelous k?

Ada juge jenis penyakit 3 serangkai lain yang tak berapa nak serious la kot tapi boleh mendatangkan ketidak selesaan pemilik badan iaitu Selesema + Batuk + Demam... huhu sungguh haru nak2 kalau ia terjangkit pada baby2 bawah umur serta ibu2 preggy ( kak Hanis, take care ya.. )... Sesungguhnya CikUna sedang terjangkit dengan 3 serangkai ini.. wuuuu.. MC lagi.. Diharap kepada semua teman2 dapat menjaga kesihatan diri dengan sebaiknya ya.. dengan keadaan cuaca yang tak menentu begini ( Malaysia ) la.. kalau dekat over the sea tu lagi la kan....

Apapun kita sebagai hamba Allah kena redha dengan ujian dariNYA... semoga mendapat keberkatan.. Orang kata kalau kita sakit, means Allah nak cuci dosa2 kecil kita tapi kita kene redha la bukan berkeluh kesah... Wallahualam.. 

gambar hiasan... gara2 cikUna tak pandai melukis >,<


Tilik~ Belek~ CikUna :- Alhamdulillah & semoga u all semua sentiasa dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.. Amin.. \\( ^_^ )//

11 comments:

Tukang Karut said...

mintak dijauhkan dari 3 serangkai. ni...

Hanis MY said...

kita sama2 tak sihat...odaijini dear... eh comel apa lukisan tu...

Ujie said...

moga una cpt sembuh ya..

cotton candy said...

moga cepat sembuh..heehee

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag kalau dah demam kompem akan dapat 3 serangkai tu - demam + sakit kepala + selesema. Aiyak~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

get well soon na
memang seksa la 3 serangkai mcm tue....hidung berair lagi la stress khen...rajin2 mkn ubat na

Saya Disini said...

kene jaga kesihatan

cIk JanNah said...

semoga cepat sembuh una. 3 serangkai kalau melanda memang rasa tak tahan sangat,. haish.

btw, jannah singgah sini. salam kenal :)

Woofer Storm said...

jaga diri bebaik..jgn tak ambil pusing tau..

slmt mlm^^

yad'z said...

baru tau 3 serangkai dikaitkan dengan sakit.

Telor Power said...

kesihatan perlu dijagha.....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...