Sunday, 18 March 2012

4 GOLONGAN LELAKI YANG DITARIK MASUK KE NERAKA!!!!

Salam lama tak berentry di blog nie.. huhu sorry ye u all.. Tak berkesempatan.. Nak BW pun tak sempat ni.. Adoyai ampun ye... InsyaALLAH CikUna akan sampai juge BW ke rumah2 u all nanti.. Hari nie just on9 kejap nak check mail kononye tapi g melencong jap sini and nak sharing something yang CikUna rasa no harmful kot kalau nak sharing kan? Okiest meh layan...




1. AYAH 

Seorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

2. SUAMI 

Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri.. walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.

3. ABANG - ABANGNYA 

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM.. tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

4. ANAK LELAKI 

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak.. nantikan tarikan ibunya.

Firman Allah bermaksud:

“Sesungguhnya taubat di sisi Allah hanyalah taubat bagi orang yang mengerjakan kejahatan lantaran kejahilan, yang kemudian mereka bertaubat dengan segera, maka mereka itulah yang diterima taubatnya dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.” 

(Surah al-Nisa’, ayat 17
 )


credit to her page... =)

14 comments:

Tukang Karut said...

terima kasih kerana mengingatkan...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

susah jugak khen jadi lelaki ni

Ujie said...

Betul..langkah ke syurga boleh terhenti jika gagal bertanggungjwb.

Hanis MY said...

Nice entry! besar kan tanggungjawab lelaki, tapi kalau wanita tak dpt redha suami pun takkan bau syurga... nauzubillah...

Puan Besar Shag Yahaya said...

Senang nya lelaki nak masuk neraka. MasyaAllah >.<

HeNRieTTa JoSe said...

oohh nooo....Dear Daddy....you dun have to worry....i'll take care of myself....as i alwiz do....

thanks for da share.....

Woofer Storm said...

terima kasih ye..takut bila baca ni,nampak sngt sy ni bnyk buat dosa kan??^^

Leeya Hezlin said...

thank you for sharing..
kasihanilah insan-insan ini wahai wanita..

Woofer Storm said...

update cepat^^

Hanamiko Sakura said...

jadi, wahai wanita2 semua... jagalah diri anda... menutup aurat dengan sempurna...^^ jaga akhlak... kan seronok jadi wanita yang mahal...


untuk perempuan yang menjaga dirinya,, mesti lah Allah akan jaga dan pelihara kita... pemeliharaan Allah kan maha sempurna... bila kat dunia kita dah dipelihara..insyaAllah nak dapat redha dan jalan masuk kesyurga Allah tu lagilah mudah ^-^

L said...

sy seorang abang,. dan akan menanggung segala tugas selepas ayah.=)

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe....Rindu ayah...

Woofer Storm said...

update cepat^^

Woofer Storm said...

update cepat^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...