Wednesday, 8 February 2012

Masakan Paling Sedap... Nyum2

hari ini macam biasa time break kat office, aku makan bekal yang ibu bekalkan untuk aku....nyum...


sambil menikmati aku teringat2, selalunya orang akan cakap masakan yang paling sedap adalah masakan yang dimasak oleh seorang emak...
kenapa ye?? kadang2 tu walaupun diaorang cuma masak campak2 je katanya tapi sangat sedap bukan??
jawapan yang aku ada ialah.....
.
.
.
setiap ibu akan memasakdengan penuh kasih sayang untuk suami dan anak2nya sebab tu lah masak apa pun sodap...

orang kata air tangan ibu tu lagi berkatkan dari air tangan mamak yang selalu kita bertandang ke kedai diaoran tu... hehe

apa pendapat you all??

8 comments:

Hanamiko Sakura said...

sebab ibu masak selalu baca selawat... baca dongo... sebab tu jadi sedap... =P

cotton candy said...

betul 2 mskn ibu adalh y terbaik..klu balik umh je terus masuk dapur buka tudung saji..pas2 amik pinggan melantak..hehe

nur sakinah said...

hehehe....mana sama masakan mama dgn orng len...dr kecil smpai besar dan sebati diri ni dgn masakannya...x bleh lawan :)

kimatul: dongo?? hehe..apa tu..

Tukang Karut said...

bagi aku, makanan yang paling sedap adalah makanan free...

Hanis MY said...

stujuuu..ibu masak penuh kasih sayang...

Woofer Storm said...

dah lama tak makan masakan mama..ermmm mamak masak tak sedap^^

follow sini^^

Nisa Greennnpanda said...

coz ade berkat mkn masakan ibu, hehe.. ^_^

salam knal ye Una~.. >_<

CikUna said...

Hanamiko : haipp ade gak jawa terselit eh..

Cotton Candy : Tau x pe.. kadang2 sampai x larat nak bangun..hehe

Nur Sakinah : Dongo = Doa =)

Tukang Karut : Kalau makanan free mmg le sodap tapi awas kebersihannye tau..

Hanis MY : Thanks Mummy Akachan =)

Woofer Storm : Betul2x.. ok cikuna dah follow u bro !!

NisaGreennpanda : ye.. thanks.. ku sambut salam perkenalanMU.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...