Saturday, 25 February 2012

Semua Orang Tak Perfect Okey...

Iskhhh.. actually CikUna suka sangat2 Kata2 Ustaz Azhar ni. Seriously....sungguh tersirat tau.. ingin juge di tujukan buat si dia yang pernah bersinggah di hati merah ini...hikhik.. ngada je ayat..

Terjumpa kata2 nie dekat blog bro SemutSengal nie... terus rasa nak buat kesinambungan pasal entry beliau..huhu...Dan..dan...CikUna just nak cakap yang bukan semua orang perfect tau. Tak kira la anda tu LELAKI atau PEREMPUAN.. Semua orang ada melakukan kesilapan dari sekecil2 batu permata kat tudung bawal sampai sebesar2 tayar kebota a.k.a bajak tau...hehe ampun terhiperbola daaa...^^ So, tak ade istilah la yang kukuh nak mengatakan si PEREMPUAN tu syok suci dan si LELAKI tu jahat bebenor sampai termengandungkan anak dara orang hokey ?? 

Semuanya bergantung kepada niat & juga ketebalan iman seseorang itu ya..( haaa sudah ustazah nak berceramah nie..hehe )...Teringat dolu2 time sekolah menegah ustaz selalu cakap yang iman kita semua ni adalah senipis kulit bawang.. sebab apa? sebab ia senang bergoncang dek bisikan syaitan...Sedangkan seorang ustaz yang kuat beribadah tu pun boley tergugat dengan godaan, ini pula kita yang manusia biasa ni kan? kan?
curik dari google..hehe

Kesimpulannya, baik LELAKI atau PEREMPUAN beringat2 serta berhati2 dengan bisikan syaitan laknatullah nie.. Bagi lelaki, jangan melatah bila ada pihak yang menuding jari kepada anda diatas sesuatu kesalahan itu ye. Ini kerana en lelaki ni dikenali sebagai pelindung kepada kaum yang lemah. Sungguh tinggi pangkat itu sebenarnya. CikUna tabik pengakap la pada mana2 lelaki yang mampu melindungi imannya & kaum lawannya even cik perempuan menggodanya.. huhu bagi cik perempuan pula, jangan mudah terleka sampai tergadai segalanya. Tak kira la cinta bagai naik belon udara sekalipun, ingat kehormatan kita hanya untuk lelaki yang bernama suami..Sekian...

* Ampun kepada semuanye.. bukan bertujuan apa just nak ingat diri juge... semoga ALLAH melindungi kita semua.. 20 jari termasuk jari kaki CikUna pohon maaf..

HatiKU berkata-kata ~ Dah belajar memaafkan ( memang kena maafkan semua orang sebelum tidur pun..hehe )... semoga ALLAH memberikan kebahagian kepada dia & pasangan...Amin~

11 comments:

semutsengal said...

kena bayar royalti ni.


kahkahkahkah !

L said...

sentiasa berhati2. takut tersalah jalan..

jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html

chica dulce =) said...

heeeehew .pesanan khas untuk kaum Adam :D

mira maisara said...

wah..betol la ape yg awk ckp tuh..smua org pnh wt slp kan?

Telor Power said...

wah....baru aku tahu.
huhuhu.....

Telor Power said...

baru aku tahu....huhuhuhu
terima kasih kerana berkongsi di sini

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sometime bukan niat nak kasi jatuh chenta tapi si dia terchenta ngan kiter maybe sebab perangai sedangkan kiter x der perasaan kat dia....susah ooo nak explain benda ni....patah hati org yg tahu tue....

Saya Disini said...

sy nk copy ye,

HeNRieTTa JoSe said...

btl2....nobody perfect n semua org perlu berhati-hati...xkisah lew lelaki ke pmpm kew...

Papa Mifz said...

kito semuo tak boleh lari dari melakukan kesilapan kan...

Woofer Storm said...

sy hari2 buat silap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...